Korte aantekeningen vergadering commissies Veiligheid en Justitie (V&J) en Immigratie & Asiel/JBZ-Raad (I&A/JBZ) van 24 september 2013




1. Inventarisatie wenselijkheid en noodzaak van een begrotingsdebat op 10 december 2013

Vooruitlopend op het in procedure kunnen nemen van begrotingswetsvoorstel 33750 VI - stemming in de Tweede Kamer is voorzien op 5 december 2013 - vindt in de commissies een eerste inventarisatie plaats van de wenselijkheid en noodzaak van een begrotingsdebat op 10 december 2013. Vooralsnog bestaat in de commissies geen behoefte is aan een begrotingsdebat, maar de leden van de SP-fractie wensen het recht voor te behouden op een later moment kenbaar te maken dit debat te willen voeren.

2. N.B.

In de vergadering van de commissie V&J is bij de rondvraag aan de orde gekomen dat inbreng zal worden geleverd voor een schriftelijk overleg met de regering inzake privacy, naar aanleiding van berichten over (economische) spionage door Amerikaanse diensten. De leden van de fracties van de PvdA, de SP en GroenLinks leveren gezamenlijke inbreng voor een eventuele commissiebrief, welke geagendeerd wordt in de commissie I&A/JBZ en V&J.


De griffier voor deze vergadering,
Kim van Dooren