Korte aantekeningen vergadering commissies Immigratie en Asiel / JBZ-Raad (I&A/JBZ) en Veiligheid en Justitie (V&J) van 1 oktober 2013




1. E130040

Voorstel voor een verordening betreffende het EU-Agentschap voor justitiële samenwerking in strafzaken (Eurojust)

De commissies I&A/JBZ en V&J besluiten bij dit voorstel geen behandelvoorbehoud te plaatsen wegens het ontbreken van een meerderheid. De PvdA-fractie, SP-fractie, D66-fractie en wellicht de VVD-fractie leveren inbreng voor schriftelijk overleg met de regering. De conceptbrief wordt aan de commissies voorgelegd, zodat fracties zich eventueel kunnen aansluiten bij de brief.

2. E130041

Voorstel voor een verordening tot instelling van het Europees Openbaar Ministerie

De volgende fracties maken kenbaar subsidiariteitsbezwaren te hebben bij het voorstel voor een verordening tot instelling van het Europees Openbaar Ministerie: VVD, PVV, SP en ChristenUnie. Andere fracties willen dit nog overdenken. De subsidiariteitsbezwaren worden tijdens de gecombineerde commissievergadering van I&A/JBZ en V&J op 8 oktober besproken.
De fractie van D66 levert inbreng voor schriftelijk overleg.

3. Privacybescherming en (economische) spionage

De VVD-fractie, PvdA-fractie en SP-fractie leveren schriftelijke inbreng voor een eventuele commissiebrief. De aangepaste conceptbrief wordt op 8 oktober 2013 geagendeerd, zodat fracties zich eventueel kunnen aansluiten bij de brief.


De griffier voor deze vergadering,
Kim van Dooren