Korte aantekeningen vergadering commissie Immigratie & Asiel / JBZ-Raad (I&A/JBZ) van 15 oktober 2013




1. 32528

Verruiming bevoegdheden vreemdelingentoezicht

De commissie brengt eindverslag uit en stelt voor het wetsvoorstel plenair te behandelen kort na het kerstreces.

2. 33581

Implementatie Richtlijn over personen die internationale bescherming genieten

De commissie besluit het voorbereidend onderzoek te houden op 29 oktober 2013. De leden van de fractie van GroenLinks (het lid Strik) geven aan inbreng te willen leveren. Deze inbreng zal voorafgaand aan de vergadering worden rondgestuurd aan de commissieleden.

3. Rondvraag

- Naar aanleiding van de plenaire vaststelling van het gemotiveerd advies inzake een subsidiariteitsbezwaar betreffende het Europees voorstel tot oprichting van een Europees Openbaar Ministerie COM(2013)534 stelt de commissievoorzitter voor om eventuele inbreng met schriftelijke vragen ten aanzien van het voorstel inzake een Europees Openbaar Ministerie, samen met het voorstel inzake Eurojust, op 5 november 2013 te agenderen.
- Het verzoek van de leden van de fractie van D66 om de plenaire behandeling op 12 november 2013 van de wetsvoorstellen 33192 en 33293 te verschuiven naar een latere datum wordt niet gesteund door een meerderheid in de commissie.
- De commissie besluit, naar aanleiding van een verzoek van de leden van GroenLinks, om de voortgang inzake de besprekingen rond het post-Stockholmprogramma te agenderen in een volgende vergadering.


De griffier van de commissie,
Kim van Dooren