Nieuws uit de commissies van 15 november 2022



De Eerste Kamercommissies hebben op dinsdag 15 november 2022 vergaderd over de voortgang in de behandeling van wetsvoorstellen en over andere zaken. De belangrijkste besluiten staan hieronder. De volledige besluitenlijst staat in de zogenoemde korte aantekeningen van de betreffende commissies.

Belastingplan 2023

De commissie voor Financiën stelt voor het voorbereidend onderzoek over het Belastingplan 2023 te houden op 22 november 2022. Verder houdt zij vast aan de wens het wetsvoorstel plenair te behandelen op 12/13 december 2022.


Schriftelijke inbreng

Reikwijdte van artikel 68 Grondwet

De commissie voor Binnenlandse Zaken/AZ (BiZa/AZ) besluit om naar aanleiding van het verslag van een schriftelijk overleg met de minister van BZK over de volgende fase van actieve openbaarmaking van onderliggende departementale nota's op 22 november 2022 gelegenheid te bieden voor het leveren van inbreng voor nader schriftelijk overleg.

Voorstel voor een verordening betreffende horizontale cyberbeveiligingsvereisten (COM(2022)454)

Binnen de commissie voor Jusitie & Veiligheid wordt inbreng voor schriftelijk overleg met de regering en/of de Europese Commissie wordt geleverd door de fracties van GroenLinks (Veldhoen), D66 (Dittrich), PVV (Bezaan) en de OSF (Raven).


Plenair

Initiatiefvoorstel-Ellemeet, Kuiken, Paternotte en Van Wijngaarden Legale medicamenteuze afbreking zwangerschap door huisarts

De commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport brengt eindverslag uit om het wetsvoorstel op 29 november 2022 plenair te kunnen behandelen.


Hamerstuk

Implementatiewet richtlijn herstructurering en insolventie

De commissie voor Justitie & Veiligheid brengt blanco eindverslag uit teneinde het wetsvoorstel af te kunnen doen als hamerstuk.


Stemming

Implementatie Europese regelgeving over het Europees strafregisterinformatiesysteem

De commissie voor Justitie & Veiligheid brengt blanco eindverslag uit teneinde het wetsvoorstel in stemming te kunnen brengen.


Diversen

Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg

De commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport ontving een technische briefing.

Stikstof

De commissies voor Economische Zaken en Klimaat/Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) ontvingen een technische briefing over enkele aspecten van de stikstofproblematiek.


Deel dit item: