Nieuws uit de commissies van 28 maart 2023



De Eerste Kamercommissies hebben op dinsdag 28 maart 2023 vergaderd over de voortgang in de behandeling van wetsvoorstellen en over andere zaken. De belangrijkste besluiten staan hieronder. De volledige besluitenlijst staat in de zogenoemde korte aantekeningen van de betreffende commissies.


Wet toekomst pensioenen

De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) besluit op verzoek van de fractie van 50PLUS (Van Rooijen) om de voorlichtingsaanvraag bij de Raad van State aan te houden tot na ontvangst van de nadere memorie van antwoord.

Schriftelijke inbreng

Wet herinvoering basisbeurs hoger onderwijs

In de vergadering van de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) is inbreng voor het verslag geleverd door de fracties van de VVD (De Blécourt-Wouterse), GroenLinks en de PvdA gezamenlijk (Krijnen en Fiers), D66 (Van der Voort), de PVV (Van Kesteren), de SP (Van Apeldoorn), de ChristenUnie (Verkerk), de PvdD (Prast) en de SGP (Schalk).

Begrotingsstaten Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 2023

In de vergadering van de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) is inbreng voor nader schriftelijk overleg geleverd door de fractie van de PvdD (Prast).

Initiatiefvoorstel-Hammelburg, Bromet en De Hoop Handicap en seksuele gerichtheid als non-discriminatiegrond

Naar aanleiding van de brief van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) over de reactie op de aanbevelingen uit de vierde cyclus van de Universal Periodic Review (UPR) wordt binnen de commissie voor Koninkrijksrelaties (KOREL) inbreng geleverd door de fractie van GroenLinks (Ganzevoort).


Plenair

Wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer

De commissie voor Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken (BiZa/AZ) bespreekt de plenaire afhandeling van het wetsvoorstel. Ze stelt voor het wetsvoorstel nog plenair te behandelen vóór de Kamerwisseling.


Deel dit item: